Tag Archives: olejki kosmetyczne

oliwa ozonowana
Porady

Oliwa ozonowana, czyli sposób na gładką, jędrną i wypielęgnowaną skórę!

kwi 11, 2018 przez

 Oliwa ozonowana to wyjątkowy kosmetyk, dzięki któremu wypielęgnujesz swoje ciało. Produkt łączy w sobie zalety oliwy z oliwek oraz ozonu. Nie zawiera sztucznych konserwantów, barwników oraz substancji zapachowych, dlatego mogą go używać nawet osoby z wrażliwą skórą. Poznaj właściwości i zastosowanie oliwy ozonowanej! Oliwa ozonowana powstaje przy użyciu ozonu, czyli czystego gazu, który w procesie

olej kolosowy
Porady

Olej kokosowy – naturalny kosmetyk na twarz, ciało i włosy

mar 10, 2018 przez

 Olej kokosowy to najbardziej uniwersalny naturalny produkt, który możesz wykorzystać w codziennej pielęgnacji skóry i włosów. Jest na tyle delikatny, że mogą używać go nawet małe dzieci. Znajdziesz go w większości supermarketów i sklepów internetowych. Olej kokosowy jako cudowne panaceum? Olej kokosowy, który ze względu na konsystencję często nazywany jest masłem kokosowym, powstaje z kopry, białego

Olejek Ylang-Ylang
Porady

Olejek ylang-ylang, pielęgnacyjny hit z egzotycznych miejsc.

sty 17, 2018 przez

 Olejek ylang-ylang od lat jest znany w aromaterapii. Ekstrakt o wyjątkowym zapachu znalazł zastosowanie w przemyśle kosmetycznym oraz w medycynie. Ma właściwości antyseptyczne i uspokajające, często bywa używany w leczeniu depresji oraz łojotokowego zapalenia skóry. Sprawdź, jak może pomóc również Tobie! Egzotyczny olejek ylang-ylang otrzymuje się w procesie destylacji świeżych kwiatów z drzewa o tej samej nazwie.

Olejek jojoba
Porady

Olejek jojoba – jakie ma zastosowanie w pielęgnacji skóry?

gru 01, 2017 przez

 Unikalny skład i właściwości oleju jojoba sprawiają, że jest wszechstronnym kosmetykiem do pielęgnacji skóry. Poznaj jego właściwości i zastosowanie. Olej jojoba otrzymuje się z nasion Simmondsia chinensis, rośliny pochodzącej z południa Ameryki Północnej. Jojoba w rzeczywistości jest woskiem, który w temperaturze pokojowej ma płynną postać. Olejek jojoba – właściwości Olejek jojoba zawiera naturalny emolient

olej babassu
Porady

Olej babassu – naturalne piękno Twojej skóry

lis 15, 2017 przez

 Choć jego nazwa brzmi egzotycznie to olej babassu w naszym kraju jest dobrze znany. A ze względu na właściwości zyskuje coraz większą popularność. Sprawdź! Pozyskiwany w naturalny sposób olej babassu to składnik wielu kosmetyków do pielęgnacji twarzy, ciała a nawet włosów. Znajdziesz go w kremach do twarzy czy rąk oraz w balsamach do ciała, a nawet w pomadkach do ust i woskach

olej migdałowy
Porady

Olej migdałowy i jego niesamowite właściwości!

paź 10, 2017 przez

 Czysty olej migdałowy to podobno najlepszy olej na świecie! Jest naturalny, bezpieczny i przede wszystkim skuteczny! Włoszki upodobały sobie migdały i pozyskiwany z nich olej migdałowy dawno temu i nic nie wskazuje na to, że w przyszłości porzucą tę swoją miłość! Kto choć raz spróbuje, jak działa olej ze słodkich migdałów, na pewno nie wypuści go

olejek-pichtowy-s
Porady

Olejek pichtowy i jego cudowne właściwości

wrz 16, 2017 przez

 Olejek pichtowy pozyskiwany jest z syberyjskiej jodły. Jego działanie wpływa na zdrowie. Poznaj zalety olejku i zadbaj, aby znalazł się w domowej apteczce i kosmetyczce! Masz słabą odporność, Twoja skóra jest sucha, a może na twarzy masz trądzik, z którym nie możesz sobie poradzić? Zadbaj o swoje zdrowie i urodę. Pielęgnacja olejkiem pichtowym jest dla

Olejek rycynowy
Porady

Olejek rycynowy na brwi i rzęsy – efekty i sposoby stosowania

cze 23, 2017 przez

 Olejek rycynowy nie budzi ciepłych uczuć. Głównie kojarzy się ze skutecznym lekarstwem na przeczyszczenie. Tymczasem warto zmienić o nim swoje wyobrażenie. Dlaczego? Wytłaczany z ziaren rącznika pospolitego olej jest bowiem genialnym naturalnym kosmetykiem, który możesz wykorzystać między innymi do pielęgnacji włosów, rzęs i brwi. Olej rycynowy chętnie wykorzystywany jest w kosmetyce. Jest składnikiem

Olejek herbaciany
Porady

Olejek z drzewa herbacianego – zastosowanie w kosmetyce

cze 16, 2017 przez

 Olejek z drzewa herbacianego znamy jest od kilkuset lat ze względu na swoje uniwersalne właściwości. Pachnący korzeniami płyn ma właściwości przeciwzapalne, przeciwbakteryjne, zapobiega podrażnieniom skóry i przyspiesza gojenie ran. Dlatego chętnie wykorzystywany jest w medycynie i kosmetyce. Jest łatwo dostępny w drogeriach i sklepach zielarskich, a jego cena nie jest wygórowana. Kupisz go już za 10

zdrowe włosy
Porady

Olejek z opuncji – właściwości i zastosowanie w kosmetyce

mar 24, 2017 przez

 Olejek z  opuncji jest prawdopodobnie najdroższym olejem na rynku. Potrzeba prawie pół tony owoców, aby uzyskać jego jeden litr. Ma jednak działanie, które sprawia, że jest wart swojej ceny. Poznaj olejek z pestek opuncji figowej. Bogactwo opuncji figowej Podobnie jak inne oleje, olejek figowy ma wiele cennych właściwości,