Tag Archives: olejek kosmetyczny

Olejek Ylang-Ylang
Porady

Olejek ylang-ylang, pielęgnacyjny hit z egzotycznych miejsc.

sty 17, 2018 przez

Olejek ylang-ylang od lat jest znany w aromaterapii. Ekstrakt o wyjątkowym zapachu znalazł zastosowanie w przemyśle kosmetycznym oraz w medycynie. Ma właściwości antyseptyczne i uspokajające, często bywa używany w leczeniu depresji oraz łojotokowego zapalenia skóry. Sprawdź, jak może pomóc również Tobie! Egzotyczny olejek ylang-ylang otrzymuje

Olejek jojoba
Porady

Olejek jojoba – jakie ma zastosowanie w pielęgnacji skóry?

gru 01, 2017 przez

Unikalny skład i właściwości oleju jojoba sprawiają, że jest wszechstronnym kosmetykiem do pielęgnacji skóry. Poznaj jego właściwości i zastosowanie. Olej jojoba otrzymuje się z nasion Simmondsia chinensis, rośliny pochodzącej z południa Ameryki Północnej. Jojoba w rzeczywistości jest woskiem, który w temperaturze pokojowej ma płynną postać.

olej babassu
Porady

Olej babassu – naturalne piękno Twojej skóry

lis 15, 2017 przez

Choć jego nazwa brzmi egzotycznie to olej babassu w naszym kraju jest dobrze znany. A ze względu na właściwości zyskuje coraz większą popularność. Sprawdź! Pozyskiwany w naturalny sposób olej babassu to składnik wielu kosmetyków do pielęgnacji twarzy, ciała a nawet włosów. Znajdziesz go w kremach

olejek-pichtowy-s
Porady

Olejek pichtowy i jego cudowne właściwości

wrz 16, 2017 przez

Olejek pichtowy pozyskiwany jest z syberyjskiej jodły. Jego działanie wpływa na zdrowie. Poznaj zalety olejku i zadbaj, aby znalazł się w domowej apteczce i kosmetyczce! Masz słabą odporność, Twoja skóra jest sucha, a może na twarzy masz trądzik, z którym nie możesz sobie poradzić? Zadbaj

Olejek herbaciany
Porady

Olejek z drzewa herbacianego – zastosowanie w kosmetyce

cze 16, 2017 przez

Olejek z drzewa herbacianego znamy jest od kilkuset lat ze względu na swoje uniwersalne właściwości. Pachnący korzeniami płyn ma właściwości przeciwzapalne, przeciwbakteryjne, zapobiega podrażnieniom skóry i przyspiesza gojenie ran. Dlatego chętnie wykorzystywany jest w medycynie i kosmetyce. Jest łatwo dostępny w drogeriach i sklepach zielarskich,