Tag Archives: Cera sucha

Nagietek lekarski
Cera

Nagietek lekarski i jego kosmetyczna moc. Poznaj go!

mar 07, 2019 przez

Nagietek lekarski budzi się wraz z promieniami słońca, otwierając swój piękny, kolorowy kwiat. Nocą zamyka się, otaczając delikatnymi płatkami wszystko, co ma najlepszego. Nagietek skrywa w swym wnętrzu moc witamin, niezwykle cenne sapoiny oraz wiele innych substancji, które doskonale pielęgnują skórę. Sprawdź, co nagietek kryje

Mydła naturalne
Cera

Mydła naturalne – zbędna moda czy głos rozsądku?

wrz 21, 2018 przez

Naturalna pielęgnacja każdego dnia zdobywa nowych zwolenników. Większa świadomość konsumentów sprawia, że nie zadowalają się oni już byle czym. Przestały kusić kolorowe czy krzykliwe opakowania, które sprawiały wrażenie dobrych, bo drogich. Do łask wróciły mydła naturalne. Chcesz wiedzieć, dlaczego wybiera je coraz więcej osób? Wybór

pielęgnacja skóry
Cera

Pielęgnacja skóry w 4 krokach

lut 14, 2018 przez

Po pracy wybierasz się na romantyczną kolację we dwoje albo idziesz na imprezę? Zaskocz wszystkich oszałamiającym wyglądem nawet po ciężkim dniu. Koniecznie przeczytaj nasz kosmetyczny poradnik. Sprawdź, jak w krótkim czasie szybko zadbać o siebie. Pielęgnacja skóry w 4 krokach na pewno przypadnie Ci do

miniatura_mala
Cera

Kosmetyki na noc, które Twoja skóra pokocha!

sty 07, 2018 przez

Jedyne o czym marzysz po ciężkim dniu to odpoczynek i sen? Całkowicie to rozumiemy. Pamiętaj jednak, że noc to pora, kiedy Twoja skóra najbardziej intensywnie pracuje. Jest wtedy najsilniej ukrwiona i najlepiej oddycha, dzięki czemu szybko wchłania substancje odżywcze. Wykorzystaj to! Poznaj kosmetyki, które Twoja

Olejek jojoba
Cera

Olejek jojoba – jakie ma zastosowanie w pielęgnacji skóry?

gru 01, 2017 przez

Unikalny skład i właściwości oleju jojoba sprawiają, że jest wszechstronnym kosmetykiem do pielęgnacji skóry. Poznaj jego właściwości i zastosowanie. Olej jojoba otrzymuje się z nasion Simmondsia chinensis, rośliny pochodzącej z południa Ameryki Północnej. Jojoba w rzeczywistości jest woskiem, który w temperaturze pokojowej ma płynną postać.