Porady

Olej inca inchi – poznaj sekret Inków, który zatrzymuje czas

lut 21, 2018 przez

Inca inchi to peruwiański olej, który ma mnóstwo kosmetycznych właściwości. Naturalne kosmetyki z dodatkiem tego cennego składnika są wykorzystywane do pielęgnacji twarzy. Mają działanie anti-ageing, dlatego z chęcią sięgają po nie świadome kobiety, dla których liczy się spowolnienie procesu starzenia się skóry. Dowiedz się więcej o sekrecie młodości Inków!

olej INCA INCHI

Peruwiański olej inca inchi pozyskiwany jest z nasion rośliny, która rośnie w Amazonii. Charakteryzuje się dwumetrowymi kłączami i drobnymi, białymi kwiatami. Jej zielone owoce przybierają kształt gwiazdy. Kiedy dojrzeją, zmieniają kolor na brązowy, a w ich wnętrzu tworzą się małe nasiona, które później zostają sprasowane na zimno. Inkowie pozyskany olej stosowali na poparzenia i podrażnienia. Dzisiaj inca inchi jest głównym składnikiem w kosmetykach anti-ageing.

Co znajduje się w oleju inca inchi?

Pielęgnacja skóry nie musi być trudna. Czasami wystarczy wybrać dobry kosmetyk o działaniu anti-ageing. Jeżeli zdecydujesz się na produkty z olejem inca inchi, możesz być pewna, że spowolnisz upływający czas. Dlaczego? Sekret Inków zawiera mnóstwo składników o działaniu regenerującym i uelastyczniającym skórę. Zawiera nienasycone kwasy tłuszczowe oraz antyoksydanty, które walczą z wolnymi rodnikami powstającymi na skutek stresu oksydacyjnego. W składzie oleju inca inchi jest również witamina E (nazywana witaminą młodości), witamina A, kwasy Omega 3, 6 i 9 oraz kartenoidy. Takie połączenie składników aktywnych sprawia, że nawet dojrzała skóra jest odpowiednio wypielęgnowana.

olej INCA INCHI

Olej inca inchi – właściwości

W latach 80. XX wieku naukowcy pierwszy raz zbadali właściwości oleju inca inchi. Już wtedy odkryto, że jest on najlepszym źródłem kwasów tłuszczowych dla skóry, która sama nie potrafi go magazynować z pożywienia. Okazało się, że olej inca inchi łączy w sobie bioaktywne substancje, które mają działanie przeciwzapalne i regenerujące skórę. Olej koi i łagodzi podrażnienia, zmiękcza naskórek i wygładza cerę. Dodatkowo pobudza komórki skóry do regeneracji, pomaga zniwelować niedoskonałości i świetnie radzi sobie z trądzikowymi zmianami lub infekcjami. Oprócz tego inca inchi zatrzymuje wodę w naskórku i zapobiega powstawaniu zmarszczek.

Kosmetyki anti-ageing z peruwiańskim olejem

Olej inca inchi ma delikatny zapach. Producenci kosmetyków chętnie wykorzystują go do produkcji kremów, masek i peelingów o działaniu przeciwzmarszczkowym. Olejek możesz również użyć bezpośrednio na cerę, jednak pamiętaj, aby połączyć go z kilkoma kroplami kwasu hialuronowego, który pomoże wniknąć substancjom odżywczym w głąb skóry. Kosmetyki anti-ageing z olejem inca inchi są bezpieczne nawet dla skóry atopowej, alergicznej oraz bardzo wrażliwej. Ich dodatkową zaletą jest ochrona przed szkodliwym promieniowaniem UVA/UVB, dlatego warto stosować je przez cały rok.

Naturalne kosmetyki z inca inchi potrafią czynić cuda

Olej inca inchi dedykowany jest nie tylko kobietom z cerą dojrzałą. Możesz go używać codziennie, aby poprawić jędrność i elastyczność skóry oraz spowolnić upływający czas. Poczuj się jak rdzenna mieszkanka Peru i koniecznie zacznij stosować olej również jako remedium na suche włosy i łamliwe paznokcie.

Print Friendly

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *


*

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>